Sat. Vulturul Str.Dunarii Nr.95 Mal drept, Maliuc, Judetul Tulcea, Romania
0723 523 838
rezervari@vulturulpescar.ro

Canalul Cranjala

Canalul Cranjala

Canalul Cranjala

se orienteaza catre nord-vest la intrarea din Dunare. Printr-o curba larga, Canalul Cranjala trebuie abordat din Dunare pe centru, un pic mai aproape de malul estic. Canalul Cranjala prezinta o zona colmatata enorma care are doua sectiuni : prima, la intrarea din Dunare, care se intinde pret de cca 100 m in lungul canalului si a doua, pe toata lungimea canalului din “spatele” satului Maliuc, considerand “fata” satului la Dunare.

Prima sectiune colmatata este legata de malul stang (vestic), acesta fiind motivul pentru care Intrarea 16 trebuie abordata un pic mai aproape de malul drept (estic).

A doua sectiune colmatata se intinde uniform pe toata lungimea satului. Poate fi parcursa fara probleme deosebite pe ape medii – plaja superioara. Pe ape medii – plaja inferioara sau pe ape mici poate pune probleme de ne-depasit.

In cazul abordarii Intrarii 16 – Canalul Cranjala sunt doua obstacole majore :

1. Adancimea foarte mica a apei pe sectorul dintre Dunare si capatul nordic al Satului Maliuc.

2. Orientarea, intru-cat Canalul Cranjala prezinta doua fire care se despart imediat dupa iesirea din Satul Maliuc.

Imediat dupa ce reusim sa intram din Dunare – Brat Sulina pe Canalul Cranjala, depasind intinsura enorma din dreptul intrarii si abordand prudent sectiunea din dreptul Satului Maliuc, imediat cum Canalul Cranjala incepe sa se curbeze catre nord-est, trebuie sa parasim firul pe care suntem si sa traversam catre est pe celalalt fir.

La intrarea pe cel de-al doilea fir al Canalului Cranjala ne orientam catre nord-est pana la urmatoarea intersectie pe mana stanga (nord – nord-vest). Aici avem de ales : fie ne continuam drumul spre nord-est urmand apoi sa viram brusc catre est pentru a urma Canalul Cranjala si apoi Centura Sudica a Fortunei care ne va scoate pe Garla Sontea Lata, fie la aceasta intersectie viram catre nord pentru a parasi acest fir si a trece pe firul vestic pentru a-l urma si a iesi pe Lacul Fortuna.